In de Formule 1-wereld gonst het altijd van de geruchten. En volgens de laatste speculatie zou de Japanner Sakon Yamamoto in Engeland wel eens achter het stuur kunnen kruipen van de derde Super Aguri-bolide. Hij zou op de fabriek in Leafield al een stoeltje gepast hebben.


Dat is nog niet alles, want de website Grandprix.com weet zelfs te melden dat de mogelijkheid bestaat dat hij bij de Grand Prix van Frankrijk Franck Montagny mag vervangen. De Fransman verving op zijn beurt Yuji Ide nadat diens superlicentie door de FIA werd afgenomen. En hoewel er is bevestigd dat Montagny tot en met de Franse Grand Prix achter het stuur van de tweede SA05 zit, blijven de speculaties dat hij slechts dient als tussenpaus aanhouden.

Alleen zou het wat slecht uitkomen om Montagny juist voor de Franse race aan de kant te schuiven. Bernie Ecclestone maakt zich al tijden sterk voor een Franse coureur en momenteel is Montagny de enige Fransman die races rijdt. En dus is hij ook de enige die serieus uitzicht heeft op deelname aan de Franse Grand Prix.

Super Aguri heeft zich echter juist gepresenteerd als een Japans team en wil dat ook uitstralen. De 23-jarige Yamamoto zou wat dat betreft een perfect uithangbord zijn, juist omdat hij de Japanse nationaliteit bezit. Eind 2005 mocht hij op Suzuka al eens in actie komen als vrijdagcoureur van het Jordan-team. Dat deed hij toen niet geheel onverdienstelijk. In de vrijdagtrainingen wist hij telkens wel een aantal coureurs achter zich te houden.

Yamamoto beschikt momenteel niet over een superlicentie. Dit betekent dat hij de FIA eerst van zijn kwaliteiten moet overtuigen door de nodige testkilometers te maken. Of het daadwerkelijk zover komt dat de Japanner de derde auto bestuurt op Silverstone is nog maar de vraag. Eerst werd er voor de Grand Prix van Europa al melding van gemaakt dat Super Aguri een vrijdagtester in wilde zetten, maar tot op heden is het nog niet zover gekomen.

KVN