,,Gezond”, dat is de huidige status van de Formule 1 volgens Renault-president Carlos Ghosn. Dat is niet alleen goed nieuws voor de sport, ook voor het toekomstperspectief van het Renault-team. Want zolang de sport gezond is blijft de fabrikant bereid geld te investeren.
Zowel op als naast de baan ziet de toekomst van de Formule 1 er rooskleurig uit. Op de baan vechten Ferrari en Renault het met elkaar uit, terwijl ook andere teams zo nu en dan hun neus van voren laten zien. Denk aan Williams en McLaren in Monaco. Daarnaast behoort de mogelijkheid van een dreigende scheuring in de Formule 1 definitief tot het verleden nu twaalf teams een deal met Bernie Ecclestone hebben ondertekend voor 2008 en later.

,,De sport klimt uit het dal en wordt ook weer populairder. Dat komt deels door de spanning op de baan. Vier/vijf jaar geleden hoefde er amper nog geracet te worden, de uitslag stond toch al vast”, vertelt Ghosn in een persmededeling van Renault. ,,Er zijn nu minstens drie teams die kunnen winnen. Goed voor de competitie en de show. Een show die bestaat uit technologie en coureurs die het tegen elkaar opnemen.”

Tel daarbij op dat er nu een commerciële overeenkomst is en de bomen lijk weer tot in de hemel te groeien. Misschien dat de houding van de Renault-president ten opzichte van de Formule 1 er een goed voorbeeld van is. Ghosn vond de Formule 1 maar geldverslindend en als Renault niet zo goed zou presteren, dan had het wel eens snel einde verhaal kunnen zijn. Renault doet namelijk niet mee vanwege de Olympische gedachte.

Maar nu legt Renault de fundering voor de toekomst, toekomst op de lange termijn welteverstaan. ,,Zolang we aan de sport meedoen willen we winnen, daar hebben we heel wat voor over. Bijvoorbeeld op het financiële vlak.” Dat teams nu een groter deel van de opbrengst van de Formule 1 krijgen helpt daar ook aan mee. Ghosn: ,,Ons team bestaat om te presteren. Dat willen we blijven doen. Dus gaan we ervoor zorgen dat het ons Formule 1-team aan niets ontbreekt. De toekomst ziet er goed uit.”

KVN