Bernie Ecclestone heeft Midland-baas Alex Shnaider een hart onder de riem gestoken. Volgens de FOA-baas mag de Formule 1 Shnaider dankbaar zijn voor het kopen van Jordan. ,,Zonder hem hadden we nu een team minder gehad.”


Ecclestone kwam kortgeleden in het nieuws met een andere uitspraak over Shnaider. Toen vertelde hij dat hij spijt had van zijn adviezen aan de Russische zakenman. ,,Ik heb hem geholpen met de overname, maar dat had ik niet moeten doen. Hij heeft het onderschat”, aldus Ecclestone destijds. Nu is de kleine grote man van de Formule 1 omgeslagen als een blad in de wind.

In een interview met het Italiaanse blad Autosprint zegt Ecclestone dat Shnaider wel degelijk serieus genomen moet worden. ,,De mensen moeten niet luisteren naar alle leugenaars die schrijven dat Midland te koop is. Toen Jordan te koop stond was Shnaider de enige die met geld over de brug kwam. Hij zegt misschien niet veel, maar hij doet wel dingen. Als hij destijds Jordan niet had gekocht hadden we nu een team minder gehad.”

MF1 Racing wordt al maanden achtervolgd door geruchten over een overname. Helemaal onterecht is dat niet: een aantal Nederlandse investeerders is met Shnaider in onderhandeling om een aandeel in het team te kopen.