De Grand Prix van Japan wordt vanaf 2007 jaarlijks verreden op het circuit van Fuji.


Dat schrijft de Japanse krant Yomiuri Shimbun. Bernie Ecclestone zou de krant afgelopen vrijdag hebben verteld dat Fuji een meerjarencontract heeft getekend om per 2007 jaarlijks de Grand Prix van Japan te mogen organiseren. De race wordt sinds 1987 onafgebroken op Suzuka verreden, eigendom van Honda. Fuji was in 1976 en ’77 al eens gastheer van de Grand Prix. Sinds Toyota het circuit in 2000 aankocht heeft het voor 168 miljoen dollar een ingrijpende renovatie ondergaan.

Het nieuws zal door fans en coureurs met gemengde gevoelens worden ontvangen. Suzuka wordt samen met Spa-Francorchamps gezien als het beste en meest uitdagende circuit op de Grand Prix-kalender.

Ecclestone heeft echter recent aangegeven voorstander te zijn van een Grand Prix van de Pacific of een Grand Prix van Azië. In dat geval zou Suzuka zijn plaats op de Formule 1-kalender kunnen behouden. Suzuka-directeur Ikuo Shimizu bezocht afgelopen weekend de Grand Prix van Bahrein en bevestigde tegenover de Britse tv-zender ITV dat hij nog altijd met Ecclestone in onderhandeling is. ,,Ik ben er niet onderste boven van dat Fuji een contract heeft voor de organisatie van de Grand Prix van Japan’’, aldus Shimizu. ,,Ik blijf met Ecclestone in gesprek.’’