Op de ’1002nd Arabian Night’ heeft Red Bull de livery van haar teams onthuld. De kleurstelling van Red Bull Racing vertoont grote gelijkenissen met die van vorig jaar. Bij debutant Scuderia Toro Rosso zijn meer rode invloeden waar te nemen.
 
De presentatie vond plaats op een privé-eiland, dat door Red Bull was afgehuurd. Niet alleen de pers was massaal op het evenement afgekomen, ook Bernie Ecclestone en Max Mosley lieten hun gezicht zien. Geheel in Arabische stijl kwamen de bolides ’aanvliegen’ op het podium. Ondertussen werden er tv-beelden van de test in Paul Ricard getoond, om alvast een indruk te geven hoe het er thuis op de televisie uitziet.

Red Bull heeft goed nagedacht over de nieuwe livery’s. Volgens het team geeft dit perfect de familiare banden tussen de renstallen weer, terwijl men elkaar tegelijkertijd ook als concurrent ziet. ,,Wat een fantastische plek voor de launch. De film die voor het begin van het programma werd gespeeld straalt Formule 1 uit, één en al opwinding”, meent David Coulthard.

Hij krijgt bijval van Christian Klien. ,,De mensen bij Red Bull weten hoe ze een feestje moeten bouwen, dat blijkt nog maar eens.” Nieuwkomer Robert Doornbos sluit zich eveneens aan in de rij van superlatieven. ,,Dit past prima bij de reputatie van Red Bull. Hopelijk is de auto net zo snel als-ie eruit ziet.”

Ook de Scuderia Toro Rosso-coureurs waren van de partij, net als hun collega’s van RBR waren ook zij onder de indruk van de festiviteiten. ,,Ik ben vooral blij dat het hier warm is, want ’s winters tijdens het testen valt dat nog wel eens tegen”, haalt Scott Speed opgelucht adem. Vitantonio Liuzzi, die op de paddock bekend staat als iemand die een feestje niet zo snel afslaat, had het eveneens naar zijn zin. ,,Maar wel vroeg naar bed, want vrijdag moet er gewerkt worden.” Vrijdagtester Neel Jani was niet eens zozeer onder de indruk van het feest, zijn oog viel op iets anders. ,,De auto’s zijn mooi, maar eerlijk gezegd kijk ik liever naar al die mooie vrouwen hier.”

De foto’s:

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 12

Foto 13

Foto 14

Foto 15

Foto 16

Foto 17

Foto 18

Foto 19

Foto 20

Foto 21

Foto 22

Foto 23

KVN