David Richards, voormalig teambaas van BAR (tegenwoordig Honda), is weer een stapje dichterbij zijn plannen gekomen om een eigen Formule 1-team te beginnen met zijn autosportbedrijf Prodrive. Dat schrijft het Britse Autosport.


Richards onthulde al eerder dat hij een eigen Formule 1-team wel zag zitten. Maar dan moesten de regels in 2008 wel zodanig veranderen, dat het voor privé-teams financieel interessant wordt om in te stappen. Richards’ bedrijf Prodrive behaalde in het verleden successen in het World Rally kampioenschap, het Britse Touringcar kampioenschap en in de GTS-klasse bij de 24 uur van Le Mans.

Volgens Autosport heeft Richards al gesprekken gevoerd met FIA-president Max Mosley en met Bernie Ecclestone om de toekomst van de Formule 1 en de reglementen na 2007 te bespreken. ,,Ik zal alleen naar de Formule 1 overstappen als we de kans krijgen om competitief te zijn en daarnaast ook winst kunnen maken. De aankomende veranderingen in 2008 maken dat wellicht mogelijk”, verklaarde Richards.

De geruchten gaan dat David Lapworth, die tot voor kort aan het hoofd stond van het Prodrive Subaru Wold Rally Team, onderdeel gaat uitmaken van het Formule 1-project. Autocar suggereert dat Prodrive van plan is om een moderne fabriek op de Britse vliegbasis Honiley te bouwen.

Max Mosley bevestigt de plannen van Richards. ,,David Richards kijkt er inderdaad serieus naar. Hij heeft een heel bedrijf opgezet, maar dit is een aparte operatie, die me echter wel logisch lijkt”, aldus de FIA-president.

LP