De Grand Prix van België is definitief van de kalender van 2006 gehaald, en hetzelfde dreigt nu met de Duitse Grand Prix te gebeuren. Het circuit van Hockenheim kampt met grote financiële problemen en alleen een flinke geldtoelage zou de Grand Prix nog kunnen redden. Dat schrijft de Duitse krant Mannheimer Morgen.


Hockenheim investeerde in 2001 maar liefst 65 miljoen euro in rigoureuze verbouwingen van het circuit en ziet in 2006 een verlies van anderhalf miljoen euro tegemoet. Ondanks dat de burgemeester van Hockenheim, Dieter Gummer, ontkent dat het circuit in een crisis verkeert, moet Hockenheim haast maken om een oplossing te vinden. Volgens verscheidene accountants kan het circuit al in april failliet verklaard worden.

Duidelijk is dat de Grand Prix aan een zijden draadje hangt. Hockenheim heeft haar hoop gevestigd op de regionale machthebbers, maar als die weigeren om de race financieel te steunen, kan het circuit Bernie Ecclestone niet betalen en daarmee vervalt dan de Duitse Grand Prix.

LP