België hoeft niet te vrezen. Als de verbouwing van het circuit Spa-Francorchamps op tijd is afgerond, komt de Formule 1 in 2007 weer naar de Ardennen. Dat zegt Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

De internationale autosportbond FIA maakte gisteren bekend dat de Belgische Grand Prix van de kalender van dit jaar geschrapt is, omdat de verbouwingswerkzaamheden aan de baan niet tijdig gereed zijn. De race zou 17 september plaats hebben, terwijl pas begin september gestart kan worden met de verbouwing van het circuit.

Ecclestone betreurt het dat er dit jaar niet op het Ardennen-circuit gereden wordt, maar ziet de toekomst van de Grand Prix van België rooskleurig in. ,,De race is niet voor eeuwig geschrapt”, zegt hij in een Engelse krant. ,,Ik ben erg blij dat ze besloten hebben om het circuit te verbouwen.”

Want zo kon het niet langer, vindt Ecclestone. Onder meer de paddock en het pitcomplex zal onder handen genomen worden. ,,Spa is al lange tijd niet meer je van het”, meent hij. ,,Er móest wat geld en tijd gestoken worden in de verbetering van de paddockfaciliteiten en het bouwen van nieuwe tribunes. Als ze dat op tijd klaar hebben, dan is er wat mij betreft geen enkele reden om er in 2007 niet te racen. Absoluut niet.”

PPB