Sinds er in de zomer van 2004 een Formule 1-demonstratie in de straten van Londen plaatsvond, ziet de stad een toekomstige Grand Prix wel zitten. Ook Bernie Ecclestone toonde zich geïnteresseerd, maar vooralsnog is zijn prijs te hoog.


De Londense burgemeester Ken Livingstone was al eerder in gesprek met Ecclestone om de mogelijkheden van een Grand Prix in de stad te bespreken. De Formule 1-baas toonde serieuze interesse, maar toen hij zijn prijs van veertig tot tachtig miljoen euro noemde voor verbouwingen, inclusief pitstraat en tribunes, schrok de burgemeester toch wel even.

Londen heeft al 2,2 miljoen euro neergeteld om de Tour de France in 2007 in de Britse hoofdstad te laten starten. Daarnaast mag de stad in 2012 de Olympische Spelen organiseren, waar ongetwijfeld ook veel geld in geïnvesteerd zal worden. Maar ondanks deze sportieve hoogtepunten, wil Livingstone nog steeds praten over een Grand Prix. ,,Als Bernie Ecclestone terug zou komen en mij zou vertellen dat een Grand Prix ook voor minder geld mogelijk is, dan zouden het waarschijnlijk doen”, vertelde Livingstone aan Bloomberg.

Dat ook Ecclestone een Grand Prix in Londen niet wil uitsluiten mag aangenomen worden, aangezien hij er nooit een geheim van heeft gemaakt geen fan te zijn van Silverstone. Daar wordt al jaren de Engelse Grand Prix verreden, en ondanks dat het circuit erg populair is bij de fans en coureurs, heeft Ecclestone altijd zijn ergernis uitgesproken over de verouderde infrastructuur. Een verbouwing staat inmiddels op de planning.

LP