Ralf Schumacher is positief over het plan om slechts één Duitse Grand Prix per raceseizoen te organiseren, waarbij de Nurburgring en Hockenheim om en om het Grand Prix circus mogen ontvangen. De Duitser wist in het verleden op beide circuits te winnen.
 


De Formule 1 is een dure aangelegenheid voor de Duitse circuits geworden. Zowel de Nurburgring als Hockenheim verdienen minder geld dan ze zouden moeten. Hockenheim kampt zelfs met serieuze financiële problemen. Daarom kwamen de organisatoren van beide circuits vorige maand met het idee om van twee naar één Grand Prix in Duitsland te gaan. Hockenheim is de host van de Duitse Grand Prix, terwijl de Europese Grand Prix op de Nurburgring verreden wordt.

,,Als circuits om wat voor reden dan ook het geld niet hebben om ieder jaar een Grand Prix te organiseren, dan is het misschien wel een goed idee om naar het ‘om en om principe’ te gaan”, vertelde Ralf Schumacher aan Reuters. ,,Mij maakt het niet zo veel uit. Ik ken beide circuits erg goed, een jaar hier en het andere jaar daar is een prima idee.”

Ook Bernie Ecclestone kan zich wel vinden in het concept. De Brit staat te springen om nieuwe races te introduceren, zonder de huidige 19 races te overschrijden. Naast Duitsland organiseert ook Italië twee Grand Prix’.

Nick Heidfeld is minder enthousiast. ,,Als Duitse coureur vind ik het uiteraard leuk om twee Duitse Grand Prix’ te hebben”, liet hij tijdens de teampresentatie van het BMW Sauber F1 Team weten. ,,Ik kan niet zeggen wat de beste beslissing is, maar zonder meer geef ik de voorkeur aan twee races in Duitsland.”

LP