Het ziet ernaar uit dat er binnenkort met zekerheid gesteld kan worden dat de Grand Prix van België is gered. Eén van de laatste struikelblokken van het nieuwe verdrag was de duur van het contract, maar inmiddels lijkt een driejarig contract voor de hand te liggen. Niet alleen de onenigheid over de duur van het contract zou inmiddels tot het verleden behoren, ook meent La Libre Belgique te weten dat het circuit verbouwd gaat worden. Er is door de Waalse regering een bedrag van 15 miljoen euro beschikbaar gesteld om het circuit weer aan de internationale normen te laten voldoen. Bovendien zou de 6 miljoen euro, die de regering daarnaast heeft vrijgemaakt voor de race, de goedkeuring van Bernie Ecclestone kunnen verdragen.

Een ontmoeting deze week in Londen wordt door dezelfde krant niet uitgesloten. Vast staat wel dat er volgende week sowieso wordt onderhandeld door Ecclestone en afgevaardigden van de Waalse regering.

Nu het bijna zeker lijkt dat er een oplossing aanstaande is komt er een einde aan een lange periode van onderling geruzie. De Waalse regering kwam eerder nog in opspraak omdat er een contract was getekend dat liep tot 2015. Het gewest zou jaarlijks 15 miljoen euro bij moeten leggen, zelfs als de race niet door zou gaan. Later verklaarde één van de politici het contract te hebben getekend, zonder dat hij wist wat erin stond: hij kon immers geen Engels.

Toen ook de promotor van de race nog eens failliet ging werden de problemen alleen nog maar groter. ,,Ik kan alleen vaststellen dat dit weer een typisch Belgisch verhaal is en dat België nog maar eens enorm belachelijk overkomt in binnen- en buitenland", verzuchtte Bas Leinders begin december dan ook toen hij tegenover Formule1.info zijn visie op het ’gerommel in de Ardennen’ gaf. Tevens gaf hij te kennen dat hij zich geen zorgen maakte over het doorgaan van de race in 2006, het lijkt er dus op dat zijn woorden binnenkort officieel bewaarheid worden.

KVN