Ferrari-coureur Michael Schumacher gaat nooit meer voor een andere renstal rijden, stelt Bernie Ecclestone. De reden? ,,Hij heeft een hele hechte en liefdevolle relatie opgebouwd met iedereen bij Ferrari”, aldus de Formule 1-baas. Ecclestone doet die uitspraak naar aanleiding van geruchten (die inmiddels al ontkend zijn door de betrokken partijen) dat de Duitse rijder het Ferrari-team aan het einde van 2006, als zijn contract afloopt, verruilt voor Red Bull Racing.

De toekomstplannen van ‘Schumi’ zijn volgens de 75-jarige vrij simpel. Hij gaat, zoals gezegd, niet voor een ander team rijden na ’06. En ook aan stoppen denkt de zevenvoudig wereldkampioen nog niet, aldus Ecclestone.

,,Hij racet omdat hij het leuk vindt. Dat is zijn motivatie. En naar mijn idee vindt hij het nog té leuk om al aan zijn pensioen te denken”, laat Ecclestone optekenen in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

Tot slot denkt Ecclestone dat de Duitse coureur komend jaar weer meestrijdt om de titel. ,,Schumacher is altijd een winnaar geweest en hij behoort ook het komende kampioenschap weer tot de favorieten.”

PPB