Als het aan de directie van de Nürburgring ligt wordt de komende jaren de Grand Prix van Duitsland afwisselend op de Hockenheim- en de Nürburgring verreden. Aldus meldt de teletekstdienst van de Duitse televisiezender RTL. Dat zou betekenen dat de tweede Duitse Grand Prix, die van Europa, komt te vervallen.


De opmerking van de directie van de Nürburgring moet in het licht worden gezien van de recent bekendgemaakte financiële problemen in Hockenheim. ,,Misschien is het slim om de Grand Prix af te wisselen’’, aldus directeur Walter Kafitz van de Nürburgring tegenover RTL. ,,We hebben het idee voorgelegd aan Bernie Ecclestone en ik verwacht dat hij positief gaat reageren. Hij weet ook dat er steeds meer in andere landen gereden gaat worden.’’

Hij vervolgt: ,,Circuits hebben problemen met de Formule 1 gekregen. Het aantal toeschouwers van een paar jaar geleden is niet meer haalbaar." Hockenheim maakte onlangs bekend dat het met een verlies van één miljoen euro per jaar kampt. Het circuit heeft inmiddels voor steun bij de regionale overheid aangeklopt.

Het zou niet voor het eerst zijn dat een Grand Prix bij toerbeurt op bepaalde circuits wordt verreden. De Grand Prix van Frankrijk bijvoorbeeld werd in de jaren zeventig en tachtig afwisselend op Paul Ricard en Dijon-Prenois verreden. In Engeland gebeurde tot halverwege de jaren tachtig hetzelfde met Brands Hatch en Silverstone. Hockenheim is sinds 1986 onafgebroken gastheer geweest voor de Grand Prix van Duitsland. De Nürburgring organiseert sinds 1999 jaarlijks de Grand Prix van Europa.