Midland F1 Racing is niet van plan om Super Aguri toestemming te geven volgend jaar mee te doen aan het kampioenschap. Het team wil geen risico lopen om belangrijke geldbedragen te verliezen. Het is nu aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone om Midland over te halen de blokkering in te trekken.

Super Aguri’s inschrijving voor deelname in 2006 ging al mis, toen het team het inschrijfgeld van 48 miljoen dollar niet op tijd betaalde. Om toch nog kans te maken om mee te doen, moesten alle huidige teams instemmen. Midland heeft dat tot nu toe nog niet gedaan.

Waar het team voor vreest, is het risico om veel geld te verliezen. De regel is namelijk dat alleen de beste tien teams geld van de verkochte televisierechten ontvangen. Met een elfde team erbij, zou Midland door een slecht seizoen dat geld kwijt kunnen raken. Nu zijn ze in ieder geval verzekerd van een aardig bedrag, ook al eindigt het team als laatste, in de huidige situatie op de tiende plaats.

Ecclestone is volgens de geruchten achter de schermen druk bezig om Midland op andere gedachten te brengen. Dat is vooralsnog niet gelukt. Ondertussen werkt het team van Super Aguri hard aan de auto van 2006. Basis voor die auto is de Arrows A23 uit 2002.

LP