Verschillende keren is hij de afgelopen tijd gespot op de F1-paddock en niet zelden was dat in de buurt van McLaren-teambaas Ron Dennis. Zijn naam: Jean Alesi. De Fransman heeft nu bevestigd dat hij samen met een Japanse investeerder bezig is een F1-team op te richten dat in 2007 haar debuut moet maken. De Franse DTM-coureur heeft tot dit weekend in China de kaken stijf op elkaar gehouden, maar nu was er geen ontkomen meer aan. ,,We vertellen de naam van het nieuwe team bij de officiële presentatie, anders is het geen verrassing meer", vertelt de Fransman met Italiaans bloed. ,,De persoon achter het hele gebeuren is een Japanse zakenman die een investeringsmaatschappij runt. Dit jaar heeft hij het GP2-team van Direvix gesponsord. Eén van mijn protégés – Olivier Pla – reed voor dat team", aldus de eenvoudig grand prix-winnaar in de Gazzetta dello Sport.

Vlak voor de race in China vertelde de oud-coureur van onder meer Ferrari en Benetton tegenover ITV dat hij uitkijkt naar het project, waarover al enige tijd wordt gespeculeerd. Volgens ingewijden wordt hij de sportief directeur bij het nieuwe Formule 1-team. ,,Op dit moment kan ik er niet veel meer over zeggen omdat er nog niks op papier staat. Het doet me in ieder geval deugd dat ik weer deel uit ga maken van de Formule 1."

Het Direvix-team zal haar intrede nemen in de oude McLaren-fabriek in Woking. De eerste tests staan voor volgend seizoen gepland, alvorens het racedebuut in 2007 plaats moet vinden. McLaren-testcoureur Alexander Wurz en de door McLaren gesteunde Lewis Hamilton worden genoemd als coureurs. De renstal moet echter wel haast maken met de plannen, want volgens de geruchten zijn er nog twee andere teams bezig zich gereed te maken voor een instap in de koningsklasse van de autosport.

Aangezien er een limiet is ingesteld van maximaal twaalf teams, betekent dit dat er nog maar ruimte is voor twee nieuwe equipes. Honda is samen met Aguri Suzuki en Dome bezig een project van de grond te tillen en Formule 1-baas Bernie Ecclestone onthulde dit weekend dat er nog een nieuw team klaar is om de sprong naar de F1 te maken. Volgens verregaande en niet bevestigde geruchten is er een oud-teambaas bij betrokken en ook in dit geval zou er met een chassis gereden moeten worden dat een andere constructeur heeft gebouwd.

,,Ik heb met de mensen die ermee bezig zijn gesproken en ik moet zeggen dat het een interessant idee is", vertelt Ecclestone in The Times. ,,Niet zelden heb ik gezegd dat de sport behoefte heeft aan fris bloed en ik denk dat dit team veel mensen zal verbazen. De intenties zijn serieus en aan geld is geen gebrek. Als we ze kunnen helpen zullen we dat zeker niet nalaten."

KVN