Mocht de Grand Prix van Amerika in 2008 nog op de kalender staan, dan is de kans groot dat het circuit van Indianapolis tegen die tijd is aangepast. De kombocht zou op de helling gaan.Het circuit wordt aangepast omdat er volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid een MotoGP-race op de Speedway wordt georganiseerd. Voorwaarde is wel dat het infield wordt aangepast omdat de befaamde kombocht, toevalligerwijs bocht 13, te gevaarlijk zou zijn voor de tweewielers.

De FIM, zeg maar de FIA van de MotoGP, zou het circuit al hebben geïnspecteerd en goedgekeurd. ,,Nee, de motorcoureurs zullen niet op het huidige Formule 1-circuit rijden. In plaats daarvan heeft de Speedway plannen om het circuit te verbouwen, zodat de potentieel gevaarlijke kombocht niet gerond hoeft te worden”, staat er in de publicatie Motorcycle USA.

,,Zodra de verbouwing is afgerond zal de nieuwe configuratie ook onderdeel uit gaan maken van het Formule 1-circuit.”

De kombocht heeft in de Formule 1 garant gestaan voor een historische race; de Amerikaanse Grand Prix in 2005. De Michelin-banden bleken het ronden van deze bocht niet aan te kunnen waarna een hele rel ontstond zonder dat er een oplossing uit de bus rolde. Gevolg was dat de veertien coureurs die op Michelins reden hun bolide na de opwarmronde de pit in stuurden.

Een bevestiging van de MotoGP-race in Indianapolis zou binnen een aantal weken moeten volgen. Daarna is het nog wel zaak dat organisator Tony George en Bernie Ecclestone het eens worden over contractverlenging, want het huidige verdrag loopt in 2007 af.

KVN