In totaal hebben wereldwijd 527 miljoen mensen de Formule 1 gevolgd via de televisie. Dat is een stijging van ongeveer 7 miljoen mensen ten opzichte van 2009.

Volgens Formula One Management (FOM), dat de uitzendrechten van de sport beheert, is vooral in Europa de belangstelling voor de Formule 1 groter dan ooit. In negen van de elf grootste markt nam het aantal kijkers toe. In totaal werd in 187 landen 16.000 uur aan Formule 1 uitgezonden.

De spannende titelstrijd speelde een grote rol bij de toegenomen interesse. Bij het ingaan van het slotweekend in Abu Dhabi waren er nog vier kanshebbers op de wereldtitel. Uiteindelijk ging Sebastian Vettel aan de haal met het kampioenschap.

Dit seizoen belooft minstens zo spannend te worden, maar zelfs als dat niet zo blijkt te zijn, rekent Bernie Ecclestone op nog meer groei in het aantal televisiekijkers. Met de toevoeging van India telt de Grand Prix-kalender dit jaar immers het recordaantal van twintig races. Bovendien worden de races voor het eerst in HD uitgezonden.