Abu Dhabi, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, maakt zich op voor een groot Formule 1-evenement dat 3 februari aanstaande zal plaatsvinden. Acht Formule 1-teams hebben hun deelname al bevestigd, ook wereldkampioen Fernando Alonso is van de partij.Het Abu Dhabi F1 Festival wordt georganiseerd door het plaatselijke toerismebureau ADTA. Er zal een vier kilometer lang straatcircuit worden aangelegd, speciaal voor evenement. Acht teams hebben hun deelname al bevestigd, namelijk McLaren Mercedes, Honda, Toyota, BMW Sauber, Super Aguri, Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing en ook het Nederlandse Spyker. Verwacht wordt dat ook Ferrari naar Abu Dhabi zal komen, aangezien het Italiaanse team deels in handen is en gesponsord wordt door het in Abu Dhabi gevestigde Mubadala.

,,Het ADTA is er erg trots op gastheer te kunnen zijn van de grootste bijeenkomst van Formule 1-auto's en coureurs buiten de gebruikelijke Grand Prix'", vertelde ADTA-voorzitter Sjeik Sultan bin Tahnoon Al Nayhan. ,,We hopen dat zo veel mogelijk mensen het evenement zullen bezoeken."

Ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone is in zijn nopjes met de komst van de Formule 1 naar Abu Dhabi. Ecclestone: ,,Dit evenement zal de gootste coureurs uit het huidige Formule 1-veld laten zien, plus de teams en hun auto's die meedoen aan het kampioenschap van 2007. Ik hoop dat de plaatselijke gemeenschap ons zal steunen en zal genieten van dit unike festival."

Het enthousiasme van Ecclestone gaat gepaard met geruchten dat de kleine Brit graag een Grand Pix in Abu Dhabi zou willen zien. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport heeft Ecclestone een Grand Prix in het stadscentrum van Abu Dhabi voor ogen. Het circuit zou ook langs het Ferrari themapark voeren, dat op dit moment nog in aanbouw is en binnen enkele jaren geopend zal worden.

In dit kader heeft ook India zich gemeld als kandidaat voor een Grand Prix. Het Indiase dagblad Economic Times schrijft dat New Delhi is uitgekozen als organisator en dat een officiële bekendmaking van de plannen in maart verwacht wordt.

LP