Paul di Resta en Nico Hülkenberg hebben aardig wat meters gemaakt. Samen reed het Force India-duo 127 ronden in Austin.

Beide coureurs waren, net als de rest van het veld, te spreken over het nieuwe circuit. “De organisatie heeft een fantastisch circuit neergelegd”, meent Hülkenberg, die samen met Di Resta ’s middags in de achterhoede eindigde door zeventiende en achttiende te worden. “Het is een leuk circuit met afwisselende bochten en het parcours heeft een leuk ritme. Dit is een van mijn favorieten onder de nieuwe generatie circuits.”

“Het liep vandaag wel lekker en we moesten veel informatie verzamelen omdat we geen verdere achtergrondinformatie hadden. Vanochtend waren we competitief, maar ’s middags wat minder. Het is dus zaak om vanavond dat te herstellen.”

Di Resta had een moeizame dag. “Gisteren zei ik al dat het lastig ging worden de banden hier goed te laten functioneren en dat bleek vandaag ook zo te zijn. Het asfalt is glad en de temperatuur lag niet hoog. Dat hielp niet echt mee. We zijn achter wat problemen gekomen maar hebben nog niet de juiste afstelling gevonden. We moeten aan de bak om de auto makkelijker te laten rijden.”