Super Aguri heeft Franck Montagny toegezegd dat hij zijn thuisrace mag rijden. Dit bevestigt de Franse coureur op zijn persoonlijke website. Hij voegt er aan toe dat de Grand Prix van Frankrijk zijn laatste race is voor het Japanse team. Het was lange tijd onzeker of Montagny zijn thuisrace zou kunnen rijden. De vroegere testcoureur van Renault was aangetrokken als vervanger van Yuji Ide en zijn contract liep in eerste instantie af na de race in Amerika. Bovendien heeft het team Sakon Yamamoto ervaring op laten doen door hem in te zetten als vrijdagcoureur, wat de onzekerheid alleen maar groter maakte.

Aangezien Montagny de enige Franse coureur is in het 22-koppige startveld, is de verschillende partijen er veel aan gelegen om zondag 16 juli een Fransman aan de start te hebben staan. Denk hierbij onder meer aan het belang van de organisatie en aan dat van Bernie Ecclestone. Alle publiciteit is immers meegenomen. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat Ecclestone een fikse vinger in de pap heeft gehad bij dit besluit.

,,Dit wordt mijn laatste race voor Super Aguri, maar ik ben vooral blij dat ik voor mijn eigen publiek mag rijden.” En dat maakt heel wat los bij de 28-jarige coureur. ,,Ik ben enorm blij en er helemaal klaar voor. Ik steek in een betere vorm dan ooit tevoren, dit is echt een droom die uitkomt. Nou ja, bijna dan, want ik droom nog altijd van een overwinning. Maar ik denk eigenlijk niet dat dat mogelijk is dit weekend.”

Montagny is het Super Aguri-team veel dank verschuldigd. ,,We hebben veel over deze mogelijkheid gediscussieerd met mensen binnen het team. En ik moet ze hartelijk bedanken, want eigenlijk was het niet voorzien dat ik zou racen op Magny-Cours. Daarom kan ik er mee leven dat ik vanaf Hockenheim weer door het leven ga als vrijdagtester.”

Door deze uitlatingen van Montagny is het totaal geen verrassing meer dat Yamamoto in Duitsland zijn racedebuut zal maken. Dit moet nog bevestigd worden door de Japanse renstal, maar dat gebeurt waarschijnlijk pas enkele dagen voor de Duitse Grand Prix.

KVN