,,Er is interessant nieuws op komst", wist Renault de Franse journalisten gisteren te vertellen. Waarop FORMULE 1 RaceReport-redacteur Adam Cooper genoeg aanwijzingen had om te concluderen dat Renault zou tekenen bij Bernie Ecclestone. De andere teams volgen nu dit voorbeeld, waarschijnlijk wordt de overeenkomst vanmiddag bezegeld. Renault heeft op dit vlak altijd het voortouw genomen en de laatste tijd werd de band tussen Renault en de FIA steeds beter. Tel daarbij de indicaties dat een deal sowieso al aanstaande was op en de toekomst van de Formule 1 is nu definitief veilig. Al vanaf de seizoenstart in Bahrein werd er telkens meegedeeld dat de laatste details uitgewerkt moesten worden. Nu moet het wel heel raar lopen wil het nog misgaan.

,,De leden van de GPMA hebben nu volledige overeenkomst bereikt”, vertelt McLaren-teambaas Ron Dennis. Dat nu zelfs McLaren (Mercedes) optimistisch is wil wat zeggen, want lange tijd zou juist de renstal van Dennis dwars hebben gelegen. ,,Wij van de GPMA zijn er klaar voor, we hebben het punt bereikt dat we daadwerkelijk over kunnen gaan tot het zetten van onze handtekening. Dit is de grootste commerciële resolutie waar ik getuige van ben geweest en met het oog op de toekomst van de sport is het alleen maar goed nieuws.”

De vijf fabrikanten, Mercedes, BMW, Renault, Honda en Toyota, hebben de laatste 48 uur verschillende meetings gehouden met Bernie Ecclestone. Daar zijn ongetwijfeld de laatste details de revue gepasseerd en de laatste obstakels uit de weg geruimd. ,,Hopelijk is het later vandaag echt zover”, besluit Dennis. Het wachten is nog even op de komst van CVC-afgevaardigde Donald McKenzie. Zijn komst in Barcelona wordt vanmiddag verwacht, waarna er in principe getekend kan worden. Tegen die tijd worden waarschijnlijk ook meer details van de overeenkomst bekendgemaakt.

KVN