Fernando Alonso vindt de antiracismecampagne die de FIA heeft aangekondigd volkomen onnodig. Volgens de Renault-coureur is zijn land Spanje helemaal niet racistisch.Formule 1-baas Bernie Ecclestone had onlangs al aangegeven Racing against Racism, de campagne van de FIA, wat overdreven te vinden. Het zou om een eenmalig incident in Barcelona gaan en een campagne zou alleen maar meer aandacht genereren dan het incident verdiende.

Alonso is het met Ecclestone eens. De Spanjaard is van mening dat het enkele weken geleden bij Formule 1-tests in Barcelona, waarbij racistische uitlatingen van Spaanse toeschouwers richting Lewis Hamilton werden gedaan, om een geïsoleerde gebeurtenis ging en dat het niets over de rest van Spanje zegt.

,,Dit is geen racistisch land en de fans zijn dat ook niet", liet Alonso aan het Spaanse AS weten. ,,Degene die het heeft over racisme is Spanje, heeft het over geïsoleerde gebeurtenissen." Volgens Alonso is het juist beter om het niet meer over de kwestie te hebben. ,,Als de FIA of wie dan ook zegt dat Spanjaarden racistisch zijn, dan vind ik dat volkomen lachwekkend."

Alonso meende dat ook hij wel eens uitlatingen te verduren kreeg die niet door de bocht konden. ,,Vorig jaar hebben ze mij in sommige races een hond genoemd. Niki Lauda heeft die dingen over mij gezegd en er was toen ook niemand die naar voren trad om mij te steunen."

LP