Fernando Alonso zegt zijn contract met Ferrari gewoon te willen uitdienen, en liefst zelfs nog verlengen. “Ik wil mijn carrièrre hier afsluiten.”

Alonso is zich bewust van alle speculaties rond zijn toekomstplannen. “Het waren maar geruchten, heel veel geruchten”, aldus Alonso. “Er werd gesproken over Red Bull, over een sabbatical, te veel om op te noemen.”

In Monza wil Alonso de geruchten te ontkrachten. “Ik heb nog een contract voor de komende 3,5 jaar bij Ferrari en ik ben van plan die gewoon uit te dienen”, probeert hij de tifosi gerust te stellen.

“En hopelijk kan ik er zelfs nog wat aan vast plakken. Zoals ik eerder heb gezegd, wil ik mijn loopbaan afsluiten bij het beste team ter wereld. En dat is Ferrari.”

“Momenteel behalen we niet de resultaten die we willen, maar we blijven hard werken en volgend jaar openen de nieuwe reglementen de deur om de dominantie van Red Bull te stoppen. We hebben hoge verwachtingen.”

Alonso ziet ook een positieve kant aan de benoeming van Daniel Ricciardo bij Red Bull. “Dat is goed nieuws”, zegt de Spanjaard. “Ook voor ons land, want het biedt mogelijkheden voor Carlos Sainz junior voor een plekje bij Toro Rosso.”