Fernando Alonso verwelkomt oud-wereldkampioen Kimi Räikkönen graag terug op de Formule 1-grid: “Het gaat leuk zijn om weer tegen hem te racen”, denkt de Spanjaard.

 

Alonso is bij Ferrari de opvolger van Räikkönen, die eind 2009 door de Scuderia – met een miljoenenbedrag als compensatie – aan de kant werd geschoven om plaats te maken voor Alonso. Räikkönen, in 2007 de laatste wereldkampioen voor Ferrari, keert op zijn beurt uitgerekend terug bij Renault/Lotus, het team waar Alonso jaren voor heeft gereden.

 

Dat Räikkönen na een afwezigheid van twee jaar weer terugkeert, vindt Alonso hoe dan ook leuk, zo vertelt hij: “Kimi is een fijn persoon, een wereldkampioen en bovenalles één van de grootste talenten op de grid”, blaast Ferrari’s kopman de loftrompet. “Het gaat erg leuk zijn weer tegen hem te racen.”

 

“Ik wil Kimi niet met andere coureurs vergelijken, maar het is toch anders om een race te beginnen en met Kimi Räikkönen naast je op de eerste bocht af te duiken, dan als je een jonge coureur of een rookie aan het strijden bent”, stelt Alonso.

 

“Vechten met wereldkampioenen levert toch wel een wat spannendere sensatie op dan vechten met andere coureurs, en het geeft je bovendien ook wel een stukje meer zekerheid en een veiliger gevoel”, aldus de coureur die zelf in 2005 en 2006 wereldkampioen werd.