De organisatoren van de Grand Prix van de Verenigde Staten, die vanaf 2012 in Austin wordt gehouden, bespeuren steeds meer vertrouwen in het project.

“Aanvankelijk werd er sceptisch gereageerd op onze plannen”, zegt sponsormanager Steve Madincea tegen de Italiaanse website 422race.com, “maar dat begint nu plaats te maken voor optimisme. Mensen informeren naar hoe ze kaarten kunnen bestellen en hoe ze bij het project betrokken kunnen raken, bijvoorbeeld als sponsor.”

Madincea erkent dat Austin misschien niet de meest voor de hand liggende locatie was voor de Amerikaanse GP, maar noemt het toch een slimme keuze. “Het is een stad in opkomst, die de Formule 1 goed kan gebruiken voor internationale erkenning en daarom de sport zal omarmen. Het is vergelijkbaar met Adelaide of Montreal.”

Dat Bernie Ecclestone graag een race in New York wil hebben, ziet Madincea niet als bedreiging voor Austin. “De droom is juist om de Formule 1 van kust tot kust op de kaart te zetten. Twee races zou ideaal zijn. Dan kunnen de coureurs tussendoor ook langs bij de belangrijke televisieprogramma’s. Om te slagen in de Verenigde Staten is het belangrijk dat de coureurs en rijders zichzelf nadrukkelijk profileren. Maar één race is een goed begin.”

Volgens Madincea zijn er twee groepen die de Formule 1 al volgen. “De Latijns-Amerikaanse gemeenschap, die uitgroeit tot ongeveer een kwart van de bevolking, en sleutelfiguren in het zakenleven. Zij zijn internationaal georiënteerd en komen in Zuid-Amerika, Europa en Azië in aanraking met de Formule 1 en blijven het volgen. Amerika is voor veel fabrikanten en sponsoren de belangrijkste markt, dus zij kunnen de extra exposure goed gebruiken.”