Nog steeds bestaat de kans dat de Formule 1 eind 2007 uit elkaar valt. Zeven van de tien Formule 1-teams hebben woensdag een overeenkomst getekend die hun plannen voor een eigen wereldkampioenschap per 2008 onderstrepen.



Het betreft de vijf autofabrikanten BMW, DaimlerChrysler (Mercedes), Honda, Renault en Toyota. Williams en Minardi ondertekenden eveneens de overeenkomst, maar algemeen wordt aangenomen dat Minardi, als het per 1 november onder bewind van Red Bull komt, tot het kamp van de FIA en Bernie Ecclestone zal toetreden. De keuze van Frank Williams zal worden bepaald door zijn motorenkeuze voor 2007. In 2006 rijdt zijn team met Cosworth, voor 2007 aast hij op krachtbronnen van Toyota of Honda. Red Bull Racing, Ferrari en Jordan/Midland onderschreven eerder dit jaar hun trouw aan de FIA, de FOM van Ecclestone en het nieuwe Concorde Verdrag.

De inzet van de autofabrikanten is nog altijd een in hun ogen eerlijkere verdeling van de prijzen- en televisiegelden. De autofabrikanten zeggen in beginsel best in de Formule 1 te willen blijven, maar dan moet er wel een aantal zaken beter worden geregeld.

,,De groep blijft in gesprek met de houder van de commerciële rechten en de FIA over de toekomst van Grand Prix motor racing na het aflopen van de Concorde-overeenkomst, maar de huidige onzekerheid laat de leden geen andere keuze dan verder te gaan met de voorbereidingen voor een eigen kampioenschap’’, aldus luidt de verklaring van de autofabrikanten. Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd.