De Grand Prix van Bahrein blijft tot en met 2013 op de Formule 1-kalender staan. Dat hebben Bernie Ecclestone en de organisatie bevestigd. Het contract liep nog door tot 2008.Het staat niet helemaal vast dat het om een contractverlenging van vijf seizoenen gaat, maar nagenoeg zeker is het wel. Een simpele optelsom leert in dat geval dat de race in het Midden-Oosten tot en met 2013 op de kalender staat.

,,Het was een waar genoegen om de Formule 1 naar Bahrein te brengen en dit is een bevestiging van onze goede relatie”, vertelt Bernie Ecclestone in een reactie. ,,Drie jaar terug stelde autosport in het algemeen niks voor in deze regio, maar nu is dat wel anders.”

,,Bahrein beschikt niet alleen over één van de beste circuit ter wereld, maar heeft ook het fundament gelegd voor groeiende belangstelling in de Formule 1. De organisatie heeft niet voor niets een prijs gewonnen voor het organiseren van de Grand Prix.”

De race in Bahrein staat al vanaf 2004 op de kalender en is sindsdien altijd in de openingsfase van het seizoen verreden. Vorig seizoen mocht zelfs het spits worden afgebeten, maar dat was alleen omdat in Melbourne (Australië) begin maart de Commonwealth Games werden gehouden.

Er gaat een hardnekkig gerucht dat het Formule 1-circus over enkele jaren niet alleen naar het Midden-Oosten komt voor de race in Bahrein. Volgens speculatie wordt aankomend weekend, tijdens een Formule 1-festival in Abu Dhabi, aangekondigd dat daar vanaf 2009 een Grand Prix wordt georganiseerd.

De Grand Prix van Bahrein wordt dit seizoen verreden op 15 april.

KVN