Bernie Ecclestone overweegt om volgend seizoen niet te openen in het gebruikelijke Australië, maar in Bahrein. Dat zou voorkomen dat het seizoen pas eind maart begint.De Grand Prix van Australië moet volgend jaar op een later tijdstip plaatsvinden, om het Europese televisiepubliek tegemoet te komen. Om daarbij niet in de knel te komen met de duisternis, wil Ecclestone met de race wachten tot de zomertijd is ingegaan.

Dat gebeurt in het weekend van 28 maart. Het plan was dan ook om in dat weekend het seizoen af te trappen op de baan van Melbourne.

Maar Autosport bericht dat Ecclestone met de teams aan het overleggen is om een andere race voor Australië te plannen, omdat sommigen eind maart een beetje laat vinden voor de start van het seizoen.

Volgens het Britse blad is Bahrein de gegadigde om de eerste race te worden. In 2006 verzorgde dat circuit ook de seizoensopening.

Niets is echter nog zeker, want de Australische Grand Prix-organisatie wil niet zomaar de eer van eerste race laten varen. Sinds 1996 staat Melbourne bovenaan de kalendar (met uitzondering dus van 2006).

Overigens zijn er nog meer onderdelen van de kalender onzeker. Canada blijkt nog steeds geen contract te hebben en er zijn nog steeds twijfels over Donington Park.

JK