De hele politiek is inmiddels in rep en roer omtrent Spa-Francorchamps, maar het is nog altijd niet zeker hoe het verder gaat met de race. Nog steeds wordt er door lokale politici gesproken met Bernie Ecclestone, over geld inderdaad. De Waalse regering heeft dan ook in het geheel geen probleem met privé-initiatieven om de toekomst van de race waar te kunnen borgen. Nog altijd is men op zoek naar een organisator voor de race in de Belgische Ardennen nadat Luxemburg liet weten hier geen zin in te hebben.

,,We willen best een oplossing, maar zijn niet bereid om dat tegen elke prijs te doen. Goed beschouwd zijn er twee mogelijkheden: of we organiseren de race, of niet", aldus de woordvoerder van de Waalse minister van economische zaken. De status van de race zelf staat buiten kijf: het circuit wordt dikwijls als eerste genoemd wanneer de fans wordt gevraagd hun favoriete circuit te noemen.

Mede vanwege tegenvallende kaartverkoop (met name te wijten aan de hoge entreeprijs) is de promotor failliet gegaan. Of de regering na een recente lening van 15 miljoen euro nog verder bij wil springen is niet duidelijk. Wallonië herbergt de armste provincies van België en de lokale bestuurders hebben tevens oog voor de welvaart van haar burgers. De kosten voor het organiseren van de race zouden niet opwegen tegen de baten.

Er wordt geopperd dat Bernie Ecclestone de promotie van de race op zich zou kunnen nemen, maar of de Engelsman hier welwillend tegenover staat is niet bekend. Zeker is dat hier voor hem een prijskaartje aan zal hangen. Ondanks al deze problemen en de onduidelijke toekomst prijkt de race wel op de voorlopige kalender voor 2006.

KVN