De organisatie van de Grand Prix van België heeft nog eens goed nagedacht over het voorstel van Bernie Ecclestone om de race af te wisselen met de Nürburgring en is tot de conclusie gekomen dat zijn idee zo slecht nog niet is.In eerste instantie werd het plan van Ecclestone weggehoond, maar de schuldenlast wordt groter en groter. Ook op de editie van 2009 moet door de organisatie geld toegelegd worden. En dat kan zo niet langer.

Etienne Davignon, één van de organisatoren van de race, heeft – wellicht ten overvloede – bevestigd dat de Belgische Grand Prix maar niet uit de rode cijfers geraakt, maar ook dat er inmiddels wordt gesproken met Ecclestone.

“Als we de race om en om kunnen organiseren, is er nog steeds een plek waar de fans naartoe kunnen komen om een Grand Prix in de buurt bij te wonen. Bovendien hoeft er minder geïnvesteerd te worden”, aldus Davignon, die geen idee heeft wat de Nürburgring voor dit plan voelt.

De Nürburgring stond al beurtelings met Hockenheim op de kalender wat betreft de Duitse Grand Prix, maar het is onduidelijk hoe dit in de toekomst verder moet. De kans is aanwezig dat Hockenheim, dat eveneens kampt met financiële problemen, weer een vaste plek krijgt.

Vandaar dat een beurtrol met Spa-Francorchamps tot de mogelijkheden behoort. Beide circuits liggen slechts 120 kilometer bij elkaar vandaan.

KVN