Een rol als teambaas zit er voor Gerhard Berger voorlopig niet in, nu de Oostenrijker heeft besloten voor de FIA aan het werk te gaan.

 

Berger gaat voor de internationale autosportbond aan het werk als president van de van de Single Seater Commission, een college dat zich – zoals de naam al aangeeft – bezighoudt met alle raceklassen voor eenzitters behalve de Formule 1, aangezien daar de speciale Formula 1 Commission voor bestaat.

 

Berger wordt als president van de Single Seater Commission de opvolger van Barry Bland, die volgens de FIA om ‘persoonlijke redenen’ uit zijn functie is getreden.

 

Doordat Berger deze taak nu op zich gaat nemen, lijkt het uitgesloten dat de Oostenrijker nog ergens als teambaas aan het werk gaat, zoals de laatste weken werd geopperd.

 

Berger zou een kandidaat geweest zijn om een leidinggevende functie te gaan vervullen bij Renault/Lotus waar teambaas Eric Boullier naar verluidt onder druk staat, maar die geruchten kunnen nu dus te ruste worden gelegd.

 

Daarnaast zou Berger hebben overwogen een GP2-team te kopen. De voormalig Formule 1-coureur gaf onlangs toe dat hij een oogje had op het team van Super Nova, al besloot hij uiteindelijk toch hier niet in te stappen.