Jules Bianchi stapte tevreden uit. Hoewel hij drie honderdsten tekort kwam op Giedo van der Garde, versloeg de Fransman wel Charles Pic. Om het maar niet over Max Chilton te hebben, die bijna een seconde langzamer was dan teamgenoot Bianchi.

“Na de problemen eerder dit weekend was het absoluut noodzakelijk dat we die bijtijds hadden verholpen voor de kwalificatie”, vertelt Bianchi. “Ik ben erg blij dat ons dat is gelukt. We kwamen weliswaar tijd tekort om de wagen te finetunen, maar het was voldoende om de Caterhams te splitsen. Dat is goed, gezien waar we vandaan moesten komen.”

“Het was wellicht mogelijk geweest Van der Garde te verslaan. Dan had de balans in de wagen perfect moeten zijn. Het verschil was nu maar enkele honderdsten. Het waaide nogal in de eerste sector, dus ik ben wel tevreden met het resultaat. We kunnen de race nu met meer zelfvertrouwen aanvangen.”

Chilton baalde na afloop. “Ik ben een beetje teleurgesteld met dit resultaat. We worstelen al het gehele weekend met de balans in de wagen. We gingen terug naar ons beginpunt om op die manier de instabiliteit te verminderen. Dit maakte het alleen maar erger. Ik was best blij met mijn kwalificatierondje, maar de tijd was gewoon niet goed. Dat is frustrerend. Onze wagen is altijd beter in de race en daar concentreren we ons ook op. Hopelijk gaat het morgen beter.”