Brawn GP is feitelijk nog sneller dan de rest van het veld. Jenson Button en Rubens Barrichello hadden namelijk meer brandstof aan boord dan de eerste lading coureurs die achter het duo start.De FIA en Bernie Ecclestone verzonnen de afgelopen tijd allemaal dingen om de Formule 1 aantrekkelijker en beter begrijpbaar te maken. Dit had tot gevolg dat de auto’s finaal anders zijn dan in 2008, maar ook dat de teams meer informatie moeten prijsgeven.

Zo publiceert de FIA hoe zwaar elke auto heeft gekwalificeerd. En wat blijkt: de snelheid van de twee Brawns is meer dan puur. Jenson Button was al zes tienden sneller dan nummer drie Sebastian Vettel, maar Button kwalificeerde zich ook nog eens met een zwaardere wagen.

De bolide van de Brit weegt na afloop namelijk 664,5 kilo. Rubens Barrichello, die zich op drie tienden achter Button als tweede kwalificeerde, weegt met 666,5 kilo iets zwaarder. Vettels wagen weegt 657 kilo, waarmee de Duitser zeven kilo zwaarder is dan nummer vier Robert Kubica.

Nelson Piquet was vandaag met 694,1 kilo een zwaargewicht. Ditzelfde geldt voor Heikki Kovalainen (690,6 kilogram) en Nick Heidfeld (691,5).

BvdB