Tijdens een gesprek met Bernie Ecclestone hebben Flavio Briatore en Ron Dennis gedreigd hun teams terug te trekken uit de Formule 1 als Ecclestone niet een openstaande rekening zou betalen. Maar toen de F1-baas de telefoon pakte om de vluchten van Renault en McLaren te annuleren, was het snel afgelopen met de dreigementen.Briatore, Dennis en ook Toyota-baas John Howett waren in Londen op bezoek bij Ecclestone om de nodige zaken uit te spreken, bericht The Times. De teambazen eisten geld van Ecclestone, geld dat hij hen zou betalen zodat ze de nieuwe Concorde-overeenkomst zouden tekenen.

Omdat Ecclestone blijkbaar niet direct gul zijn portemonnee opentrok, werd de discussie steeds feller. Ecclestone vertelt aan het Engelse dagblad: ,,Flavio zei: ‘We zetten onze auto’s niet op het vliegtuig, we gaan niet naar Melbourne’. Flavio begon en werd daarna ondersteund door Ron Dennis. Arme John zat erbij, een beetje verward over het leven in het algemeen.”

,,Dus ik pakte de telefoon op en belde de mensen die bij ons het vervoer regelen en vroeg hen om de vluchten te annuleren. Flavio en Ron zeiden: ‘Heel de FOTA-bende gaat niet, niemand gaat’. Dus zei ik dat het dan beter was de vrachtvliegtuigen te annuleren. Het kost een fortuin om die dingen te huren en bijna net zoveel om ze te annuleren.”

Naar verluidt was het met die typische Ecclestone-actie snel afgelopen. In elk geval zijn de bolides van Renault en McLaren netjes in Melbourne gearriveerd. Ecclestone laat er ondertussen geen misverstand over bestaan dat hij niet van slappe knieën houdt: dreigen mag, maar houd dan wel voet bij stuk.

,,Als hier iemand binnenkomt met een pistool en het tegen m’n hoofd drukt, is het zijn geraaie dat die de trekker overhaalt. En hij moet er heel zeker van zijn dat er kogels in zitten, want als hij mist, is het niet best.”

JK