Flavio Briatore hoopt dat hij op de Nürburgring al tot een overeenkomst kan komen met Bernie Ecclestone en CVC. ,,Ik wacht op niemand. We moeten een keer een eind maken aan deze onderhandelingen.”


Sterke taal van Briatore, maar de Renault-baas moet zich wel degelijk schikken naar de andere GPMA-leden. Renault, Honda, BMW, DaimlerChrysler en Toyota hebben onderling afgesproken dat ze alleen unanieme besluiten nemen. De club heeft Briatore naar voren geschoven om de laatste fase van de onderhandelingen over de commerciële afspraken af te ronden. In Imola werd al volop onderhandeld, maar daar werd geen overeenstemming bereikt. Een oplossing is echter dichtbij, zegt Briatore.

,,Zodra er een oplossing is gaan we met elkaar in zee”, zegt Briatore volgens autosport.com. ,,Wat mij betreft al op de Nürburgring.” Zijn collega Ron Dennis van McLaren is minder optimistisch. ,,Er moet nog een hoop gedaan worden voor er een overeenkomst is waar we allemaal tevreden over zijn”, zegt Dennis. ,,Onze gemeenschappelijke doelstelling is om de Formule 1 te stabiliseren en sterker te maken, maar iedereen heeft andere lange termijn plannen. Dat maakt het lastig, maar er is licht aan het eind van de tunnel.”