Na het crashschandaal in Singapore mag Flavio Briatore tot 2013 geen managementfunctie meer uitoefenen in de Formule 1. Bij Ferrari is hij echter nog welkom.

Italiaanse media melden dat de voormalig teambaas van Renault afgelopen week een bezoek bracht aan het Ferrari-hoofdkwartier in Maranello. Hij sprak daar met onder meer Stefano Domenicali en Luca di Montezemolo.

Het bezoek heeft de geruchtenmolen in volle gang gezet. Zo zou Briatore, die nog wel manager is van Fernando Alonso en Mark Webber, een ruil voor ogen hebben tussen Webber en Massa, die allebei onlangs bijtekenden bij hun huidige teams, maar daar niet erg lekker in hun vel zitten.

Een andere mogelijkheid is dat Briatore een adviserende rol op sportief of commercieel gebied ambieert bij Ferrari. Ook wordt Briatore genoemd als mogelijke secondant van Bernie Ecclestone en zou hij in die hoedanigheid verkennende gesprekken voeren over een nieuwe Concorde-overeenkomst.

Wat de reden voor zijn bezoek ook was, duidelijk is dat we het laatste nog niet hebben gezien van Briatore in de Formule 1.