Teambaas Flavio Briatore wil Renault niet op een cruciaal moment verlaten en blijft daarom voorlopig aan als teambaas van de Franse renstal. Berichten dat hij binnen twee jaar stopt, kloppen niet, zegt hij.Een goede maand geleden doken er berichten op dat Briatore er een punt achter wilde zetten. ,,Binnen twee jaar ben ik ex-teambaas”, werd hij gequote door Italiaanse kranten en internationale persbureaus.

Maar het nieuws klopt niet, zegt de flamboyante Italiaan nu. ,,Ik heb dat nooit gezegd”, geeft hij te kennen. Daarnaast vindt Briatore het geen goed moment om de Formule 1 te laten voor wat het is.

,,We werken op dit moment keihard om de sport in rustiger vaarwater te brengen en tegelijkertijd klaar te maken voor de toekomst. Torenhoge budgetten zijn niet meer van deze tijd en daar moeten we iets aan doen.”

Briatore vindt dat de sport er zelf voor verantwoordelijk is om haar werknemers toekomstperspectief te bieden en daar zet hij zich actief voor in. ,,Deel uitmaken van deze verandering in de Formule 1, dat is waar ik nu vol voor ga. Het is tijd om de stabiliteit terug te brengen”, legt de Renault-teambaas uit.

,,Welke investering hier ook tegenover staat, ik ben bereid om te investeren. Dit is een unieke kans. Daarna zien we wel weer verder.” Al hoopt Briatore wel dat het spoedig zover is: ,,De teams werken goed samen binnen de FOTA en de FOTA, Max Mosley en Bernie Ecclestone zitten eveneens op één lijn. Ik hoop alleen niet dat het nog tien jaar duurt!”

KVN