Bandenleverancier Bridgestone trekt zich na afloop van het seizoen 2010 terug uit de Formule 1. Dat heeft de Japanse bandenfabrikant in een officiële verklaring bekendgemaakt.De bestuursleden in het Bridgestone hoofdkwartier in Tokio hebben na intensief overleg besloten om het contract met de Formule 1 niet te verlengen, zo is in de verklaring te lezen. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de ontwikkeling van innovatieve technologieën.

Bridgestone is sinds 1997 actief in de Formule 1 als bandenleverancier, eerst samen met GoodYear en vanaf 2007 als enige leverancier. Bridgestone heeft tot nu toe 156 Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan.

“Ik wil mijn waardering uitspreken voor Bernie Ecclestone en zijn Formula One Management”, laat Bridgestone Motorsport-directeur Hiroshi Yasukawa weten. “Het was een eer om met hem en alle Formule 1-teams samen te werken. Ik bedank ook alle werknemers van Bridgestone voor hun harde, professionele werk.”

Bridgestone blijft banden leveren aan de GP2 Series en de GP2 Asia Series. Ook blijft de Japanse bandenfabrikant in ieder geval tot en met 2011 de officiële leverancier van de MotoGP.

LP