De organisatie van de Britse Grand Prix op Donington heeft besloten de race van zijn website te verwijderen. Eerder vandaag liep de laatste deadline af, maar het lijkt er niet op dat de financiële problemen zijn weggenomen.Het heeft er alle schijn van dat het de organisatie niet is gelukt de benodigde financiën veilig te stellen om de race op Donington te organiseren. Het circuit wilde 90 miljoen euro lenen om uit te zorgen te komen.

Dit voornemen mislukte. Daarna moest er in allerijl naar een andere oplossing worden gezocht, maar het lijkt erop dat deze zoektocht zonder succes is verlopen. De organisatie heeft vandaag niks van zich laten horen.

Wel is de Grand Prix van Groot-Brittannië verwijderd van het digitale thuis van het circuit. Ondertussen hoopt Silverstone de race nu alsnog te kunnen blijven organiseren. Bernie Ecclestone had Silverstone eigenlijk al de rug toegekeerd, maar beide partijen onderhandelen toch weer met elkaar.

Damon Hill, in zijn rol als voorzitter van de British Racing Drivers’ Club (BRDC) tevens circuitdirecteur, is zelfs voorzichtig optimistisch dat hij en Ecclestone elkaar weten te vinden. “Ik heb er vertrouwen in dat het rond komt”, vertelt hij tegenover de BBC.

Hill vervolgt: “Zolang ons een voorstel wordt gedaan dat ons de kop niet kost, tekenen we. We zijn alleen niet bereid financiële risico’s te nemen. Maar dat hoeft hopelijk ook niet. Er is veel bereidheid om er samen uit te komen.”

Donington heeft een tienjarige deal met Ecclestone, maar maakt zich nu schuldig aan contractbreuk. Vandaar dat Silverstone en Ecclestone vrij zijn om met elkaar te praten.

KVN