Jenson Button voelt zich helemaal thuis bij McLaren en wil graag tot het eind van zijn loopbaan bij het team uit Woking blijven, waarbij hij overigens gelijk benadrukt nog lang niet te willen stoppen.

“Ik voel me ontzettend goed op mijn plek bij McLaren en zou het fijn vinden mijn carrière ook bij dit team beëindigen”, vertelt de 33-jarige Button, die na Mark Webber en Kimi Räikkönen de op twee na oudste coureur op de grid is, aan The Guardian.

“Ik wil daarmee niet zeggen dat ik op korte termijn al van plan ben te stoppen, maar ik zie gewoon geen reden om McLaren nog te verlaten”, legt de Engelsman uit. “Er zijn mensen die weg gaan bij dit team omdat ze denken dat ze hier iets te kort komen of elders een andere uitdaging kunnen vinden, maar er is voor mij nog zoveel te bereiken met en bij McLaren dat ik mezelf gewoon niet zie vertrekken.”

Button, die overigens aangeeft dat hij best begrijpt dat mensen ‘verandering leuk en spannend vinden, want ik vind dat ook’, werd er afgelopen januari tijdens de presentatie van de nieuwe McLaren naar eigen zeggen nog eens aan herinnerd hoe bijzonder zijn team is.

“De presentatie stond in het kader van ’50 jaar McLaren’ en daarin was duidelijk te zien wat dit team allemaal heeft bereikt en hoeveel kampioenschappen er zowel bij de coureurs als constructeurs door McLaren gewonnen zijn. Dat is voor mij iets waar ik graag aan wil bijdragen. Niet alleen komend seizoen, maar ook in de jaren daarna.”