Als GP2-teambaas flirtte Adrián Campos al vaker met de Formule 1. Nu is hem echt gelukt: een van de drie toegangsbewijzen voor 2010 lag vanochtend bij hem op de deurmat.Campos leidt het team samen met zakenman José Ramón Carabante vanuit de fabrieken in Valencia en Madrid. Net als Manor Grand Prix en US F1 sloot Campos Grand Prix een contract met Cosworth voor de motoren. De auto wordt ontworpen door het Italiaanse Dallara.

“Dit is een heel speciale dag”, vertelde Campos op een persconferentie in reactie op de toetreding van zijn team in de Formule 1. “We zullen met een waardig gevoel op de grid staan. Ik ben al dertig jaar actief in de autosport; feitelijk mijn hele leven.”

Campos ging in op zijn eerdere pogingen een Formule 1-team op te starten. “Zes jaar geleden waagde ik al een poging. Toen ik er met Bernie Ecclestone over sprak vond hij het ‘onzin’. Nu heb ik echter zijn volledige steun. Ik wil hem en Max Mosley daarom ook bedanken.”

Successen worden er bij Campos Grand Prix niet gelijk verwacht. “We denken nog niet aan het winnen van races. Eerst moeten we in de toptien terecht zien te komen om geld in het laatje te krijgen. We gaan nu hard aan het werk, maar we zullen ook genieten van de prijs die ons is geschonken”, aldus Campos.

BvdB