Canada heeft de hoop op een plekje op de Formule 1-kalender voor 2009 nog niet opgegeven. Het stadsbestuur van Montreal onderhandelt nog steeds met Bernie Ecclestone.Op de kalender voor 2009 die de FIA onlangs lanceerde is Canada nog absent, maar burgemeester Gerald Tremblay van Montreal vertelde aan de Montreal Gazzette dat er nog gesproken wordt met Ecclestone.

De Formule 1-supremo zegt nog aanspraak te maken op geld van het afgelopen seizoen, terwijl in Montreal naarstig gezocht wordt naar financiën om de race in 2009 te laten doorgaan.

,,We hebben snel een antwoord nodig”, aldus Tremblay. ,,We moeten snel weten of we in 2009 een Grand Prix hebben of niet. Daarom zijn we bezig met een voorstel dat we een Bernie Ecclestone en zijn mensen kunnen voorleggen.”

Een van de manieren waarop Montreal het geld bij elkaar kan krijgen is het verhogen van de hoteltarieven in de stad. Hoewel Treblay zegt dat dit wordt overwogen, is dat voorstel niet aan Ecclestone voorgelegd.

Hoe dan ook is er nog wat onduidelijkheid over het te verrekenen bedrag van het afgelopen jaar. ,,Het maakt Bernie niet uit waar we het geld vandaan halen. Hij wil slechts het geld krijgen waarop hij recht denkt te hebben.”

MB