Een delegatie van Canadezen reist deze week naar Londen om met Bernie Ecclestone te soebatten over de toekomst van hun Grand Prix. Nadat de race onlangs tot ieders verrassing bleek te ontbreken op de kalender voor 2009, is de Canadese overheid in actie gekomen.De delegatie bestaat uit de burgemeester van Montreal Gerald Tremblay, minister van de provincie Quebec Raymond Bachand en de Canadese minister van internationale handel Michael Fortier. Donderdag treffen zij Bernie Ecclestone in Londen. Dat meldt het radiostation CJAD uit Montreal.

,,We zullen het hebben over een zakelijke deal”, weet Tremblay te vertellen aan de Canadese krant Financial Post. ,,Als we niets doen, is het verloren.”

Volgens zijn reisgenoot Fortier heeft het circuit een vijfjarig contract om de Grand Prix te laten plaatsvinden. ,,Daar zijn nog drie jaar van over”, zegt hij. ,,Ik geloof dat we op basis van het contract door kunnen gaan.”

Fortier was flink verrast door het besluit de race volgend jaar over te slaan. Niet in het minst waarschijnlijk vanwege de economische gevolgen. Met de Grand Prix loopt de regio ook veel inkomsten mis. ,,We zullen doen wat we kunnen om te zorgen dat de Grand Prix in Montreal blijft.”

JK