Er is nog hoop dat de Grand Prix van Canada volgend seizoen toch op de kalender komt. De burgemeester van Montreal is optimistisch na een ontmoeting met Bernie Ecclestone, gisteren in Londen.Van de week werd bekend dat een Canadese delegatie van lokale en regionale politici Ecclestone zou gaan bezoeken om te discussiëren over de toekomst van hun Grand Prix. Dat gesprek vond gisteren plaats in Londen.

Twee uur lang spraken de overheidsfunctionarissen met het Formule 1-opperhoofd. Het heikele punt in de hele zaak is of de organisatie van de Grand Prix nog geld moet uitbetalen van voorgaande jaren.

Burgemeester Gerald Tremblay van Montreal was goed gestemd na het treffen. ,,We hebben een beter begrip van de zaak”, reageerde hij. ,,Er is nog een hoop werk te doen, maar het is nog altijd mogelijk om in 2009 en de jaren daarna een Grand Prix in Montreal te houden.”

Naar verwachting gaan de Canadezen nu proberen om hun financiën beter op orde te krijgen, zodat Ecclestone van gedachten verandert. Wellicht dat het helpt dat ook Frankrijk van de kalender van volgend jaar is afgevallen.

JK