Geheel onverwacht stond de Grand Prix van Canada niet op de Formule 1-kalender van volgend seizoen. Nu blijkt dat een commercieel geschil Bernie Ecclestone heeft doen besluiten de race in Montreal te schrappen.Paul Wilson heeft namens de organisatoren van de Grand Prix van Canada laten weten dat pas deze week duidelijk werd dat de race in 2009 niet door zou gaan.

Terwijl Ecclestone deze week aan de Canadese media liet weten dat het om een technisch probleem in het contract zou gaan, verklaarde Wilson dat de organisatie de hoge kosten niet meer kon betalen.

Grote Grand Prix-organisatoren zoals die in China en Abu Dhabi zouden in staat zijn om veel meer geld neer te tellen, waardoor de prijs voor Montreal ook omhoog ging. Te hoog voor de organisatoren aldaar.

,,Wij vinden het jammer dat meneer Ecclestone het nodig vond om op deze manier te reageren en de stekker eruit te trekken”, aldus Wilson. ,,Wij zijn een privé-organisatie en door het zakelijk model dat nu is ontstaan in de Formule 1 door de eigenaren en de teams, kunnen wij niet meer aan de financiële eisen voldoen.”

Het is nu aan de Canadese regering om de Grand Prix te redden. Deze zou al aangegeven hebben interesse te hebben in een reddingsplan voor Montreal.

Wilson: ,,Als zij denken dat het goed is voor de stad, de provincie en het land, dan moeten we ervoor gaan. Men wil zo snel mogelijk bij elkaar gaan zitten om te proberen dit rond te krijgen.”

LP