De plannen van Harry Muermans om een eigen Champcar-team te beginnen nemen steeds serieuzere vormen aan. Dat staat te lezen in de nieuwe uitgave van FORMULE 1 RaceReport.


,,Paul (Stoddart, red.) is geïnteresseerd. Dat is ook een voorwaarde van mijn kant. Ik zet het plan alleen door met hem aan mijn zijde, anders hoeft het van mij niet. Ik heb er toch totaal geen verstand van.”

Het idee van Muermans is door de Champcar-organisatie met open armen ontvangen. ,,Wij – Stoddart en ik – hebben onlangs in Londen vergaderd met Kevin Kalkhoven (de Bernie Ecclestone van de Champcars, red.) waarbij we onze plannen uit de doeken hebben gedaan. Zo willen we bijvoorbeeld elk raceweekend een paar Formule 1-twoseaters van Minardi inzetten om prominenten rond te rijden.”

Het uitlekken van zijn plannen heeft Muermans geen windeieren gelegd. Zijn mailbox stroomt dagelijks vol met aanbiedingen van potentiële sponsors en geïnteresseerde coureurs. ,,Twee bestaande renstallen hebben zelfs hun teams aangeboden. Maar daar ga ik niet op in. Bij Minardi hebben we alles al wat we nodig hebben. Behalve de auto’s en dat is geen probleem, want die kun je zo kopen bij de organisatie.”

De Limburgse vastgoedondernemer heeft geen deadline vastgesteld. ,,Als we willen hebben we het team zo op poten. Maar eerst de belangrijkere zaken. De toekomst van Robert Doornbos in de Formule 1 veiligstellen. Dat is nog steeds prioriteit nummer één.”

Meer lezen? Koop dan FORMULE 1 RaceReport nummer dertien van 2006, die vanaf woensdag 9 augustus overal in de winkel ligt!