De promotor van de Grand Prix van China heeft er vertrouwen in dat de race komend jaar ook op de kalender staat. Ondanks het gebrek aan aandacht bij de bevolking.

Bernie Ecclestone uitte tijdens de laatste race zijn kritiek op de promotie van de race in Sjanghai. Geen goed teken. Leon Sun van Juss Events, de promotor van de race, vertelde tegen Reuters echter dat hij verwacht dat de race volgend jaar ook gewoon op de kalender staat.

“Er is nog niets bevestigd omdat er een paar technische dingen moeten worden uitgezocht, maar we staan er goed voor”, aldus Sun. “Het ziet er goed voor ons uit: we hebben nog tot oktober de tijd om het rond te krijgen maar ik verwacht wel dat het niet zo lang duurt.”

Het gebrek aan aandacht heeft volgens Sun ook te maken met het feit dat autosport in China nog in zijn kinderschoenen staat. “We proberen hier wat op te bouwen en we hebben vergeleken met Europa nog een lange weg te gaan. Elk jaar weer weten we ons te verbeteren en ik denk dat Bernie dit waardeert en begrijpt.”