Het circuit van Donington is op tijd af voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, en zal daarna in elk geval zeventien jaar het toneel zijn voor de race. Dat zegt eigenaar Simon Gillett althans. “We liggen op schema.”Er is de laatste weken veel gespeculeerd over de toekomst van Donington, dat vanaf 2010 de Grand Prix van Groot-Brittannië gaat huisvesten.

Daarvoor moet wel voor circa 80 miljoen Engelse pond aan het circuit verbouwd worden. Sceptici stellen dat Donington dat geld nooit bij elkaar krijgt.

Onlangs stelde Bernie Ecclestone dat Donington een jaar uitstel kan krijgen als het zijn zaken niet op tijd voor elkaar krijgt. Gillett stelt in een interview met Autosport dat die toezegging zijn circuit meer kwaad dan goed heeft gedaan.

“In de eerste plaats zal het niet nodig zijn de race uit te stellen tot 2011”, aldus Gillett. “Maar we hebben nu wel een veiligheidsnet. Het probleem is dat mensen de uitspraken van Ecclestone niet goed gelezen hebben. Hij zei dat hij hoe dan ook niét terugkeert naar Silverstone, als wij hier niet op tijd klaar zijn.”

“Maar veel mensen denken nu dat Silverstone nog een kans maakt. In werkelijkheid hebben wij een contract voor de komende zeventien jaar om de Grand Prix te organiseren. Dat helpt ontzettend in de gesprekken met onze investeerders.