Na Silverstone heeft ook het Canadese circuit Gilles Villeneuve hulp gekregen van de overheid om de faciliteiten te verbeteren. De coureurs, de pers en Bernie Ecclestone hadden geklaagd over de kwaliteit van de paddock.Die paddock wordt nu gedeeltelijk verbouwd. Het geld daarvoor moet van verschillende overheden komen.

Vorig jaar dreigde Formule 1-baas Bernie Ecclestone dat de faciliteiten echt verbeterd moesten worden. Raymond Bachand, de minister van economische ontwikkeling en toerisme van de provincie Québec, kwam daarop in actie.

,,Toen ik wist dat Bernie Ecclestone er een noodzakelijke voorwaarde van maakte, nam ik de beslissing: we moeten de Grand Prix een helpende hand toesteken”, vertelde Bachand aan La Presse, een dagblad in Montréal. ,,Het is de belangrijkste toeristische attractie in Québec en Canada.”

De minister draagt twee miljoen dollar bij. Montréal levert bijna één miljoen en naar verluidt verhoogt de nationale overheid dat nog eens met ruim een miljoen.

De verbouwingen moeten vooral voor meer ruimte in de paddock zorgen, onder meer door de verplaatsing van het mediacentrum en door het vervangen van een groep kleine generators door één grote.

De Grand Prix van Canada viert op 8 juni zijn dertigste editie. Het evenement levert de lokale economie naar schatting 80 miljoen dollar op.

JK