Het is nog onduidelijk op welke configuratie van Silverstone de Britse Grand Prix in 2010 wordt verreden. Het lijkt erop dat de organisatie de knoop pas kort na de jaarwisseling doorhakt. Inmiddels is zeker dat Silverstone de komende zeventien jaar optreedt als gastheer van de race. Er is een akkoord bereikt met Bernie Ecclestone en aan alle onzekerheid is, tot opluchting van velen, een einde gekomen.

Los hiervan ondergaat het circuit een renovatie ter waarde van 45 miljoen euro om de baan ook geschikt te maken voor de MotoGP, die Silverstone in 2010 voor het eerst aandoet. Mogelijk rijdt ook de Formule 1 op deze lay-out.

Het is de bedoeling dat de middelste sector onder handen wordt genomen, onder meer om de toeschouwers beter zicht op het circuit te bieden. Managing director Richard Phillips heeft laten weten dat Silverstone opteert voor homologatie bij de FIA.

Indien de autosportbond het licht snel op groen zet, kan er in 2010 op geracet worden. Phillips: “Er is van alles gaande, de FIA is ervan op de hoogte. Graag willen we het gerenoveerde deel laten homologeren. Dan kunnen we dit deel van de baan volgend seizoen gebruiken.”

Het is de bedoeling dat de verbouwing in maart is afgerond. Anders is er altijd nog het oude circuit.

KVN